2016

2017, dere. de siste tolv månedene har gått ufattelig fort, men heldigvis har de vært så!! bra. så bra at de fortjener et helt eget innlegg her inne, faktisk (og det er ikke alle forunt, for å si det sånn). 

kjære 2016,

du begynte vel egentlig litt slik som 2015 slapp. litt dramatisk, mørk og tung. tiden frem til april var vel som et eneste stort hull, med unntak av en veldig fin tur til åre. 

ellers var dagene preget av mye stress. jeg var superstressa på grunn av skolen og skolearbeidet jeg bare ikke klarte å måke unna, men mest av alt var jeg lot jeg meg stresse av livet generelt. jeg visste ikke lenger opp fra ned og høyre fra venstre, og det at jeg stengte meg inne på leiligheta i trondheim som verdens mest usosiale 21-åring gjorde ikke saken noe bedre. uten å være dramatisk vil jeg si at hele livet mitt tok en 180° i det jeg ved en tilfeldighet oppdaget en melding fra skjønneste ailin i en skjult innboks, og det etter hvert ble klart at jeg skulle ta på meg mitt aller første oppdrag som bryllupsfotograf. selvtilliten fikk en boost, og ting som jeg hadde bare sett for meg i mine villeste drømmer begynte å realiseres på mystisk vis. for eksempel publiserte jeg min første youtube-video der jeg faktisk viste ansiktet mitt og snakket til kameraet. du verden! jeg hadde lenge fått mange spørsmål fra kjente og ukjente rundt det å være utvekslingsstudent, så jeg fortalte det meste i denne filmsnutten:

da steget var tatt innså jeg heldigvis at det ikke var så skummelt, likevel.

en knapp måned senere leverte jeg inn bacheloroppgaven min, og ble positivt overrasket over resultatet. da kunne jeg i hvert fall slappe av frem til august, tenkte jeg. det jeg ikke visste var drømmejobben skulle melde sin ankomst før den tid. jeg ble kalt inn til intervju, og da jeg satt på flyplassen i københavn uka etter fikk jeg verdens beste nyhet: jeg hadde fått jobben! i øyeblikket var jeg og to av søstrene mine på tur til stockholm på coldplay-konsert, og der fikk vi feiret med måte. vi stod så langt fremme som vi bare kunne under konserten, og vi fikk svidd av noen tusenlapper på sephora. drømmehelg!

som om det ikke var nok for selvtilliten, oppdaget jeg nok en melding i min lille hemmelige facebook-innboks med forespørsel om bryllupsfotografering etter jeg hadde kommet velberga hjem. jeg takket nok en gang ja, og med nervøsiteten i taket opprettet jeg min egen facebook-side. jeg var jo livredd ingen skulle like den, selvsagt. 400 likerklikk på et par dager var nok til å skjønne at folk faktisk støtter meg i drømmene mine, og det gjorde så himla godt. begge bryllupene gikk over all forventning, og siden har det ballet på seg med oppdrag. jeg har booket flere bryllup til sommeren 2017, og jeg har til og med måttet takke nei til flere fotograferinger før jul på grunn av at tiden ikke strakk til. at jeg skulle få lov til å praktisere lidenskapen min på denne måten har jeg bare så vidt turt å drømme om. 

selv om fotografering har tatt opp mye av tiden, har jeg blitt mer og mer forelsket i filmskaping. kjenner du meg privat eller følger meg på bloggen/insta/youtube, har du nok fått med deg at jeg utnytter de fleste situasjoner til å leke meg med film. for eksempel da vi dro til oslo på muse-konsert:

.... eller da jeg og den fine kjæresten min bare gikk en liten tur i skogen i høst:

som jeg tidligere har nevnt her inne, har jeg så mange filmideer jeg ikke kan vente til å vise verden det ferdige resultatet av. jeg håper jeg finner masse tid til det i det kommende året, og at jeg får mange fine opplevelser jeg kan dokumentere og dele med dere. det som er sikkert er at jeg, kjæresten, og to av søstrene mine og kjærestene deres skal til paris i sommer for nok en coldplay-konsert. det skal bli så fint! <3

for å oppsummere: den siste halvdelen av 2016 har jeg levd i en drøm, og jeg håper og tror virkelig at 2017 skal bli minst like bra. jeg vil fokusere på det som gjør meg lykkelig, og det er to ting: de viktigste personene i livet mitt og det kreative.

til slutt vil jeg bare si tusen hjertelig takk for all kjærligheten dere har vist meg i 2016. jeg håper dere får et herlig år!