ine & even

IneEven_FotografKristinSolem (260 of 685).jpg

siste helga på mars var jeg så heldig å få fotografere denne fine familien på fire - mali, arthur, ine og even - og endelig har jeg anledning til å vise dere (noen av) bildene fra dagen!

vi var ikke helt sikker på location på forhånd, så vi tok det hele litt på sparket. da vi møttes hoppet jeg (bokstavelig talt) inn i bilen deres (som forøvrig sendte meg vibber fra mitt tidligere amerikanske liv, hehe), og vi duret avgårde til et lite skianlegg i øvre delen av bygda. det er alltid litt spennende når man skal fotografere små barn, for man vet aldri hva man kan forvente. noen er kanskje litt sjenerte, noen er interessert i alt annet enn å bli fotografert, og noen er til og med oppriktig redd for kameraet, hehe.

IneEven_FotografKristinSolem (685 of 685).jpg

med det samme jeg hoppet inn i bilen, fikk jeg raskt bekreftet at det ikke skulle bli noe problem å få fine bilder av disse søte smårollingene! da mamma mali spurte om fotograferingen, rakk hun nesten ikke å stille ferdig spørsmålet før de to i baksetet ytret positivitet ved å rope et høyt "JAAAA!"

IneEven_FotografKristinSolem (325 of 685).jpg
IneEven_FotografKristinSolem (341 of 685).jpg
IneEven_FotografKristinSolem (342 of 685).jpg
IneEven_FotografKristinSolem (345 of 685).jpg

i det siste har jeg tenkt veldig mye på hvordan jeg vil utvikle meg som fotograf (og det er faktisk noe jeg får mange spørsmål om, også). nå har det seg jo slik at jeg er hundre prosent selvlært, men jeg har gjennom forskjellige jobber opp igjennom tidene (bl.a. som tidligere medredaktør i trollheimsporten) fått prøvd meg i de fleste situasjoner (til og med kongelig besøk i bygda - akkurat dét oppdraget var det veldig stas å få!). etter alle de totalt forskjellige erfaringene jeg har opparbeidet meg, kjenner jeg virkelig på sjela at jeg vil fortsette i den retningen jeg har begynt - jeg vil fokusere mindre på oppstilte og overposerte bilder, og heller fokusere på å fremkalle (pun intended) en følelse hos dem som ser på bildene mine. fortelle en historie. jeg krysser fingrene for at det også finnes mange superkoselige folk der ute som kan se for seg å ha noen slike bilder hengende på veggen, også - og hvis du er en av dem, hit me up! ;-)

(digresjon.)

IneEven_FotografKristinSolem (302 of 685).jpg
IneEven_FotografKristinSolem (297 of 685).jpg

uansett, tilbake til shooten.

det ble utrolig mange artige bilder av ine og even som akte ned den lille bakken i det de syntes var rakettfart, men vi ville jo også ha noen fine bilder av hele familien samlet. for å få litt farge og liv i bildene, foreslo jeg at vi gikk til en liten rabb litt utenfor løypa. jeg fant fort ut at jeg skulle ha hatt på meg noe annet enn tynne joggesko fra nike og skinnyjeans, for å si det sånn. som dere ser, var familien heldigvis veldig sporty, og ble med på mitt lille påfunn til tross for store mengder snø. og resultatet var verdt det, om jeg får si det selv! åh, bare se på den fine familien da, dere. for et herlig firkløver, sier jeg bare!

IneEven_FotografKristinSolem (164 of 685).jpg
IneEven_FotografKristinSolem (223 of 685).jpg
IneEven_FotografKristinSolem (225 of 685).jpg
IneEven_FotografKristinSolem (278 of 685).jpg
IneEven_FotografKristinSolem (261 of 685).jpg
IneEven_FotografKristinSolem (243 of 685).jpg
IneEven_FotografKristinSolem (192 of 685).jpg

det ble også maaange bilder fra løypa, med de søte små på rattkjelken. vi endte opp med et tresifret antall bilder, så for ryddighetens skyld lar jeg være å dele dem her. men dere kan jo se på disse koselige bildene vi tok helt mot slutten - med hver av foreldrene sammen med barna. tålmodigheten begynte å gi slipp, men det gjorde egentlig det hele enda bedre i dette tilfellet, faktisk!

IneEven_FotografKristinSolem (595 of 685).jpg
IneEven_FotografKristinSolem (638 of 685).jpg
IneEven_FotografKristinSolem (598 of 685)-2.jpg
IneEven_FotografKristinSolem (683 of 685).jpg
IneEven_FotografKristinSolem (600 of 685).jpg
IneEven_FotografKristinSolem (682 of 685).jpg
IneEven_FotografKristinSolem (655 of 685).jpg
IneEven_FotografKristinSolem (640 of 685).jpg