du skal ikke tro at du er noe

du skal ikke tro at du er noe. du skal ikke tro at du er like meget som oss. du skal ikke tro du er klokere enn oss. du skal ikke innbille deg du er bedre enn oss. du skal ikke tro du vet mere enn oss. du skal ikke tro du er mere enn oss. du skal ikke tro at du duger til noe. du skal ikke le av oss. du skal ikke tro at noen bryr seg om deg. du skal ikke tro at du kan lære oss noe
— Aksel Sandemose

i det siste har jeg hatt veldig mange gode samtaler med gode folk, og jeg har på følelsen av at mange kjenner at denne følelsen gjerne kommer snikende i takt med høsten. jeg er heldigvis "så stor" nå at jeg slipper unna alt skoledramaet, men det er med skuffelse jeg sakte men sikkert ser at ting ikke nødvendigvis er så mye bedre i voksenverden som de en gang skulle ha det til. du vet, janteloven og alt det der. det er så mye sjalusi forkledd som sladder og bedrevitere i disse dager, også blant de som liksom skal være rollemodeller for den yngre generasjonen. for alt jeg vet, har det vel alltid vært sånn. jeg har bare ikke vært en del av denne verden før nå.

jeg er den første til å innrømme at dette har påvirket meg. lille meg kan ikke bruke tiden min på det som gjør meg glad og dele den med andre, for da tror de vel at jeg prøver å være noe. noe jeg aldri har vært, noe jeg aldri kommer til å bli. resultatet er at jeg fortrenger all lidenskapen, og - helt ærlig - blir jeg bittelitt lei meg.

derfor svarer jeg med det motsatte, og håper heller det bidrar til inspirasjon. i stedet for å rakke ned på andre fordi de gjør noe du kanskje ikke hadde hatt mot til, se heller på det som en motivasjon til å gjøre det som du faktisk har lyst til. det er noe jeg har lært meg etter fylte 20 år.

jeg har lenge vurdert å blogge på engelsk, nettopp fordi at jeg kjenner mange som slettes ikke kan norsk, og de aller fleste nordmenn forstår jo engelsk, likevel. jeg tror jeg drøyer akkurat den litt til, men siden det ikke ligger så forferdelig mye på youtube-kanalen min enda, velger jeg å legge inn det meste på engelsk der. 

for dere som er interesserte, dette kan dere forvente av youtube-kanalen min fremover: 1) jeg kommer til å lage ferdig serien min om utveksling på norsk. det kommer minst én story time og én video med tips og råd. 2) videoen over (klikk på bildet) er den første i en serie jeg kaller "let's talk". den kommer til å omhandle litt mer seriøse og personlige temaer, men akkurat hva får dere vente og se etter ;);) 3) jeg skal bli flinkere til å dokumentere reisene mine. 4) jeg skal finne tid til å sette alle de mer kreative og unike filmideene mine til live

endelig har jeg overkommet frykten min, og det er en helt ubeskrivelig følelse. anbefales på det sterkeste, btw.