lillesøster

endelig går det mot lysere tider. det er så godt å kjenne på det at tankene blir litt lettere og lysere i takt med årstidene, også. sammenlignet med denne tiden på året i fjor har jeg det generelt sett mye bedre mentalt. selvsagt har man sine nedturer (de slipper man sjelden unna), men akkurat nå vil jeg ta en klisjé og si at livet smiler. en stor del av det er takket være at jeg har blitt litt strengere med meg selv - og jeg merker at det hjelper. når jeg tar meg i å være verdens største pessimist så blir jeg faktisk lettere irritert på meg selv (haha), og tenker at "hvorfor i all verden velger jeg å bruke verdifull tid og energi på noe som egentlig er et veldig lite problem". for uansett hvor stort problemet mitt ser ut til å være inne i det lille hodet mitt, så er det, sett i en større sammenheng, faktisk (nesten) ubetydelig lite.

det er lett å tenke at "ugh, jeg kunne faktisk vært ferdig utdannet til sommeren" i stedet for "ett år går forferdelig fort, og sliter jeg meg gjennom det neste året er jeg muligens ferdig med utdanning for resten av livet". 

kanskje tenker jeg "huff stakkars meg, jeg går ikke i pluss på slutten av denne måneden heller" mens jeg glemmer å være takknemlig for at jeg i det hele tatt har en jobb som gir meg råd til mat på bordet og tak over hodet.

jeg opplever også å føle på det at jeg har mange sider som jeg er litt flink til, men kjenner ofte på det at jeg ikke er flink nok. for eksempel har jeg lyst til å utnytte kreativiteten min daglig, for eksempel ved å blogge mer. kreativitet er et utslipp for stress for min del. men det krever faktisk overraskende mye tid som jeg egentlig skulle ha brukt på studier (men som ikke blir brukt til noe fornuftig likevel). det er vel en av de negative tankene jeg sliter med å gjøre om til noe positivt, egentlig. 

dette er altså et lite utvalg tanker som holder meg våken om natten. det er som regel da det er vanskeligst å legge fra seg det negative. kanskje er det derfor det føles ekstra vanskelig i vintermørket, også. men nå som det er lysere ute er jeg heldigvis blitt flinkere til å se positivt på ting. 

og ja, jeg er veldig glad i familien min. så jeg måtte ha et bilde av vilde her. hun, og alle de andre fine folka rundt meg, gjør at livet smiler ekstra mye.

Comment